Esta xornada está orientada á promoción das variedades autóctonas de mesa, así como das variedades internacionáis seleccionadas que mellor se adaptan ás condicións climáticas de Galiza para a súa produción tanto en agricultora ecolóxica como integrada.
Nesta ocasión realizouse a cata "cega" de seis variedades autóctonas que unha vez puntuadas polos asistentes quedaron na seguinte orde de preferencia:
- Sangue de Touro
- Xosé Antón
- Pero Mingán
- Morro de Lebre
- Encrobas Verde
- Covacha (Cavocha)
A continuación, realizouse tamén a cata "cega" de seis variedades internacionáis seleccionadas co seguinte resultado de preferencia:
- Story
- Opal
- Rubinette
- Choupette (Dalinette)
- Florina (Querina)
- Royal Gala
A xornada contou cun gran éxito en canto ó número de asistentes, entre os que se atopaban restauradores e xornalistas gastronómicos, profesionáis e afeccionados á fruticultura e público xeral. Ademáis, contouse coa colaboración de Custom Drinks (Grupo Hijos de Rivera), que aportou sidra dulce "Maeloc", elaborada con mazás producidas en Galicia, que puideron probar os asistentes á xornada.
Variedade "Sangue de Touro" |
Variedade "Story" |
Variedades a catar |